Skipnavigation
GNB
Container

AB Etiketleme Yönetmeliği

Yakıt Verimliliği İçin Akıllı Lastikler
Kumho Tire ürünlerinin enerji verimliliği dereceleri kontrol edilebilir.
Yeni lastik etiketi: Arttırılmış şeffaflık ve güvenlik için
Motorlu araç lastikleriyle ilgili gereksinimleri düzenleyen 1222/2009 numaralı AB yönetmeliği 1 Kasım 2012'de yürürlüğe girdi. Lastik etiketi uygulaması 1 Temmuz 2012'den sonra üretilen tüm lastikler için geçerli. Yeni etiket ıslak zeminde fren performansı, gürültü seviyesi ve yakıt verimliliğinden oluşan 3 temel performans özelliklerini anlamayı ve karşılaştırmayı daha da kolaylaştıracaktır.
Yakıt Verimliliği
Dönme direnci ve
ilgili yakıt verimliliği.
A en iyi derece
(D derecesi dahil değil).
Islak Tutuş
A en iyi derece
(D ve G dereceleri dahil değil)

Düzenleme Referansı
1222/2009-C1, C2 or C3.

Dönme Gürültüsü
Bütün lastikler gürültü sınırına
uymalı; daha az siyah şerit,
daha az gürültü demektir.
Yakıt Verimliliği
Yakıt tasarrufu aracına ve sürüş koşullarına göre değişir. Bir araç G dereceli yerine A dereceli lastikler ile donatılırsa, % 7.5'a kadar tasarruf yapılabilir. Bu değer ticari araçlarda daha da yükselebilir.

Örnek (otomobil lastikleri)
100 km ve üzeri
6.6 l'lik tüketim
(D derecesi dahil edilmemiştir)
A'dan (en verimli) G'ye (en düşük verimli)
Islak Tutuş
Etkinlik derecesi temel olarak araca ve sürüş koşullarına bağlıdır. Frene tam basıldığında, G dereceli yerine A dereceli lastiklerle donatılmış bir aracın fren mesafesi % 30 kısalabilir. Normal bir araç 80 km/saat hızla giderken, ortalama tutuşlu bir yolda bu mesafe 18 m kısalabilir.

Örnek (otomobil lastikleri)
80'den 0 km/saat'e inerken fren mesafesi (D ve G derecesi dahil değildir) F derecesinden (en uzun fren mesafesi) A derecesine (en kısa fren mesafesi)
Dış Dönme Gürültüsü
Lastiklerin dış dönme gürültüleri desibel olarak ölçülür. Dış dönme gürültü verisi ile aracın içinden duyulan lastik gürültüsü arasında bir ilişki kurulmamalıdır.

3 siyah şeritli gösterim dış dönme gürültüsü AB üst limitlerine (2016'ya dek) uygun demektir.

2 siyah şeritli gösterim dış dönme gürültüsü AB üst limitlerine (2016'dan sonra) uygun veya 3 desibele kadar daha eksik değerde demektir.

1 siyah şeritli gösterim dış dönme gürültüsü AB üst limitlerine (2016'dan sonra) uygun veya 3 desibelden daha fazla eksik değerde demektir.

Lastik Etiketleme konusunda daha fazla bilgi için sağdaki linke tıklayınız.

Kumho Lastik Etiketleme